Православный календарь

Преподобный Мартирий Зеленецкий (1603 г.)

Дата публикации   Количество просмотров
Все публикации автора
Автор:
Редакция портала «Православие в Татарстане»
Преподобный Мартирий Зеленецкий (1603 г.)

Родом из Великих Лук, Псковской губернии, святой с юных лет подвизался в Великолуцкой Сергиевой обители. Желая уединенных подвигов, он поселился на острове Зеленом и основал там монастырь. Преподобный Мартирий прославился даром чудотво-рения. Скончался он в глубокой старости в 1603 г.

Молитва преподобному Мартирию, Зеленецкому чудотворцу

О пастырю добрый, наставниче ваш, преподобне отче Мартирие! Услыши еже к тебе ныне приносимое моление наше. Вемы бо, яко духом с нами пребываеши. Ты убо, преподобне, яко имея дерзновение ко Владыце, Иисусу Христу, Богу нашему, и ко Пречестней Богоматери, буди ходатай и молитвенник теплый о обители сей, юже возградил еси, и о нас, недостойных рабех, живущих в ней, еяже ты просветитель сый и начальник, богособранному твоему братству помомощник и заступник, яко да твоим предстательством и молитвами невредимы на месте сем пребудем; от бесов же и злых человек ненаветованны и от всех бед и напастей свободни сохранимся. Всем же отвсюду приходящим во святую обитель твою и молящимся тебе с верою и покланяющимся раце мощей твоих, о еже избавитися от всякия скорби, болезни и напасти, милостивне поспеши, даровати же православным мир, тишину, благоденствие и изобилие плодов земных; и о всех нас теплый предстатель ко Господу и помощник душам нашим буди, еже отпуститися согрешениям нашим и молитвами твоими, святе, избавитися нам вечнаго мучения и сподобитися царствия со всеми святыми, да славу, благодарение и поклонение возсылаем единому Богу, в Троице славимому, Отцу и Сыну и Святому Духу, ныне и присно, и во веки веков. Аминь.

Тропарь преподобному Мартирию, Зеленецкому чудотворцу

Тропарь, глас 2

От юности, богоблаженне, Христа возлюбив, отечество оставил еси и, всех мирских мятежей уклонився, в тихое пристанище пречестныя обители Богоматерни достигл еси: отонудуже увидив непроходную пустыню, крестовидною зарею показанную желательне ю обрел еси и, в ней вселився, иночествующих собрал еси, и сих ученики своими, яко лествицею восходною на небо, трудолюбно тщался еси возводити к Богу. Емуже молися, богомудре Мартирие, даровати душам нашим велию милость.

Теги:
преподобные

Все публикации